Recept falafel van linzen met tzatziki

falafel van linzen

Falafel vult en smaakt heerlijk. Vooral als je het zelf maakt natuurlijk. Deze falafel is gemaakt van linzen en zeer geschikt voor de vegetarische eter of vegan eter. De saus die erbij geserveerd wordt is vega. Dit is genoeg voor twee personen.

Ingrediënten falafel

  • 400 gram rode linzen
  • 500 ml groentebouillon van een bouillonblokje
  • een teen knoflook
  • een theelepel komijn
  • een theelepel paprikapoeder
  • een theelepel harissa
  • een halve eetlepel volkorenbloem
  • de rasp van 1 citroen

Ingrediënten Tzatiki

  • een kwart geraspte komkommer
  • twee tenen knoflook (geperst)
  • vier eetlepels Griekse yoghurt
  • wat peper en zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Maak eerst de tzatziki. Doe eerst de geraspte komkommer in een theedoek of kaasdoek en druk het vocht eruit. Doe de ingrediënten bij elkaar in een kom en roer het goed door. Zet het daarna even in de koelkast.
  • Kook de linzen in ongeveer een minuut of 10 in een groentebouillon gaar. Koel ze daarna in koud water
  • Mix de linzen met knoflook, kruiden, bloem en de citroenrasp alles tot een glad mengsel in de keukenmachine
  • Draai kleine balletjes en druk ze een beetje plat
  • Leg ze op een bakplaat met bakpapier
  • Bak ze tien minuten aan de ene kant in de oven. Draai ze daarna om en bak de andere kant
  • Serveer het samen met de tzatziki. 
Lees ook  Bavette van de barbecue