Recept focaccia met tomaat

Focaccia is een Italiaans plat brood. De deegbodem van focaccia is te vergelijken met die van een pizza, maar dikker. Erg lekker bij een soepje, bij een borrel of gewoon als lunch. Vind je zwarte of groene olijven lekker? Voeg ze dan gerust toe. Erg lekker! Focaccia met tomaat is een aanrader!

Ingrediënten Focaccia met tomaat

  • 70 ml olijfolie
  • blaadjes van 4 takjes rozemarijn
  • Twee tenen knoflook
  • 235 ml lauwwarm water
  • 1 pakje gist van 7 gram
  • Een halve eetlepel honing
  • 350 gram bloem ( Bij intolerantie glutenvrije bloem)
  • Een theelepel zout
  • Een tomaat of wat kleine kerstomaatje
focaccia met tomaat

Bereiding

  • Meng de olie, rozemarijnblaadjes en knoflook
  • Meng water met de gist en honing goed en laat het tien minuten staan
  • Doe dan de bloem in de kom, de helft van de oliemix en een beetje zout. Meng alles goed
  • Kneed alles goed op een met bloem bestoven werkblad tot een soepel deeg. Heb je een keukenmachine met een kneedhaak dan kan dat natuurlijk ook
  • Plakt je deeg, doe er dan wat extra bloem bij
  • Vet een kom in met wat olie, doe het deeg erin en dek de kom af met een vochtige doek. Laat het deeg 1,5 uur rijzen
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Vet je handen in met wat olie en leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en rol alles uit tot een plak van 20x30cm
  • Verdeel de plakjes tomaatjes over het deeg en besprenkel alles met wat olie
  • Druk alles goed an het bak de focaccia in 25 tot 30 minuten goudbruin. Is je brood knapperig dan is het klaar!
Lees ook  Bananenpannenkoeken gemaakt van overrijpe bananen