Recept gazpacho van komkommer

Een lekkere, frisse gazpacho gemaakt van komkommer. Doe je koude soep of in diepe borden of kommen met kleine blokjes komkommer en een bestrooi het met een beetje paprikapoeder.

Ingrediënten

  • Drie komkommers
  • Een bosje basilicum
  • Een klein bosje bieslook
  • Een limoen
  • Zes eetlepels Griekse yoghurt
  • Vijf eetlepels olijfolie
  • Wat peper en zout

Bereiding

  • Schil de komkommers en snijd ze in stukjes
  • Haal de blaadjes basilicum van de takjes en was ze samen met wat bieslook
  • Pers de limoen uit
  • Doe de limoensap, yoghurt, olijfolie, komkommer, basilicum en bieslook in je keukenmachine of in de kom van de staafmixer
  • Pureer alles tot een glad soepje
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  • Verdeel de soep in de kommen
  • Zet de kommen in de koelkast tot je je soep op gaat dienen
Lees ook  Hoe maak je perenmuffins. Het recept