Recept gefrituurde uiringen

gefrituurde uiringen

Deze gefrituurde uiringen zijn een lekkere snack voor een feestje, een borrel of een tapasavondje. Gemakkelijk te maken en ontzettend lekker. Voor bierbeslag is het belangrijk dat je bier goed koud is. Dit maakt het beslag luchtiger en ook knapperiger.

Ingrediënten

  • 125 g bloem + wat extra
  • 25 g maïsmeel (gele polentameel)
  • 300 ml (ijskoud) amberbier of bruinbier
  • 1 hele grote ui (of 2 minder grote)
  • zonnebloemolie om te frituren
  • zout

Bereiding

  • Snijd de witte uien in ringen van ongeveer een centimeter
  • Haal de ringen van elkaar
  • Klop een ei samen met de bloem, het ijskoude bier en een snufje zout tot een beslag.
  • Klop niet te lang want dan wordt het minder luchtig
  • Verwarm de olie tot 180- 190 graden Celsius. Wees voorzichtig
  • Haal de uienringen door een beetje bloem en daarna door het beslag
  • Haal je uiringen daarna direct door de hete olie. Ik gebruik hier een schuimspaan voor
  • Bak de uienringen tot ze goudgeel  zijn. Bij mij was dat na ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken op een stuk keukenrol of bakpapier en besprenkel  je uiringen met een beetje zout en peper.
Lees ook  Arancini. Risottoballetjes met mozzarella