Savooiekool (of groene kool) zit boordevol vitamine K en vitamine C. Verder bevat de kool ook veel foliumzuur en vitamine A. Wij maakten van savooiekool een heerlijke ovenschotel.
Ingrediënten gegratineerde savooiekool
- 750 gram savooiekool
- 1 rode paprika
- 200 gram champignons
- 35 gram boter of margarine
- 1 teen knoflook
- 25 gram bloem ( bij glutenvrij vervangen door glutenvrije meel)
- 250 ml melk
- 100 gram kruidenroomkaas
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden
- Snijd of schaaf de kool in repen. Blancheer ze daar even en laat de kool uitlekken.
- Doe de boter in de pan
- Snijd de paprika in blokjes en bak de paprika samen met de champignons tot het zacht is.
- Knijp de teen knoflook fijn met een knoflookpers en doe dit erbij in de pan.
- Schep de champignons en paprika uit de pan en meng dit door de kool.
- Doe de bloem bij het bakvet en roer dit er goed doorheen. Laat het even laten pruttelen.
- Warm de melk op en voeg het in gedeelten toe aan je mengsel van bloem en bakvet. Goed roeren! Laat de saus weer even pruttelen en los de kaas op in je sausje.
- Schep de kool in een ovenschaal en schenk de saus erover
- Zet de ovenschotel tien tot 15 minuten in de oven