Watermeloen is niet alleen een geweldige dorstlesser, je kunt het ook grillen op de barbecue. Met wat szechuan peperkorrels en 20 minuten voorbereidingstijd geef je net een andere draai aan de watermeloen. Geniet van je gegrilde watermeloen.
Ingrediënten gegrilde watermeloen
- Een eetlepel szechuan peperkorrels (verkrijgbaar bij de toko of betere supermarkt)
- Zout
- 50 ml olijfolie
- Een kleine watermeloen
- Verse koriander

Bereiding
Voor 4-6 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
- Wrijf de szechuan korrels in een vijzel fijn en meng ze samen met wat zout door de olie.
- Was de watermeloen, hak het fruit met schil in brede, ronde plakken van 5 centimeter. Snijd de watermeloen daarna in vieren (verwijder de pitten)
- Doe de plakken in het oliemengsel en grill deze op de barbecue (let op: het water moet wel kunnen weglopen zodat de watermeloen kan drogen op de barbecue)
- Bestrooi met verse koriander en serveer meteen.