Dit is een heerlijke, lichte maaltijd tijdens een warme zomerdag! Met de warme dagen kies ik namelijk al snel voor een salade en vandaag deel ik met jullie mijn favoriet! Deze geitenkaassalade is lekker fris door de komkommer en de druiven en de walnoten geven een heerlijke bite.
Geitenkaas is gezond
De smaak van geitenkaas kan variëren van mild en romig tot scherp en pittig, afhankelijk van de rijpingstijd. Verse geitenkaas is meestal zacht en smeerbaar, terwijl gerijpte geitenkaas harder en kruimeliger kan zijn. Geitenkaas is vaak lichter verteerbaar dan koemelkkaas, wat het een goede keuze maakt voor mensen met lactose-intolerantie of koemelkallergieën. Het bevat ook hogere hoeveelheden van bepaalde vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, vitamine K, riboflavine, calcium, fosfor en ijzer.
Geitenkaassalade
Geitenkaas in salades kan goed worden gecombineerd met noten en zaden zoals walnoten, amandelen, pijnboompitten, en zonnebloempitten, die een extra textuur en smaakdimensie toevoegen. Geitenkaas wordt ook vaak gebruikt in mediterrane salades, samen met ingrediënten zoals olijven, tomaten, komkommers, en rode ui. Het kan ook goed samengaan met kruiden zoals oregano, basilicum, en tijm.
Wat heb je nodig voor deze salade?
- 100 gram veldsla of andere sla naar keuze
- 60 gram zachte geitenkaas
- Kwart komkommer
- Handje walnoten
- Handje witte pitloze druiven. Blauwe mogen natuurlijk ook
- Eetlepel olijfolie
- Eetlepel natuurazijn
- Honing
- Peper en zout
Bereiding
- Begin met het wassen van de sla,
- snijd het eventueel wat fijner en doe vervolgens in een bord.
- Schil de komkommer of spoel af onder de kraan, snijd hem in dunne plakjes, halveer deze en voeg toe aan de sla. Giet wat olijfolie en azijn (plusminus een eetlepel) over de sla heen en vermeng alles met elkaar. Verbrokkel de geitenkaas over de sla. Strooi de walnoten en druiven eroverheen. Breng op smaak met wat peper en zout. Als allerlaatste giet je naar wens wat honing over de salade.
Eet smakelijk!