Recept geitenkaassalade met druiven en walnoten

Categories Alle recepten, SaladesPosted on

Dit is een heerlijke, lichte maaltijd tijdens een warme zomerdag! Met de warme dagen kies ik namelijk al snel voor een salade en vandaag deel ik met jullie mijn favoriet! Deze geitenkaassalade is lekker fris door de komkommer en de druiven en de walnoten geven een heerlijke bite. 

Ingredienten 1 persoon

  • 100 gram veldsla of andere sla naar keuze
  • 60 gram zachte geitenkaas
  •  Kwart komkommer
  • Handje walnoten
  • Handje witte pitloze druiven. Blauwe mogen natuurlijk ook
  • Eetlepel olijfolie
  • Eetlepel natuurazijn
  • Honing
  • Peper en zout

Bereiding

  • Begin met het wassen van de sla,
  • snijd het eventueel wat fijner en doe vervolgens in een bord.
  • Schil de komkommer of spoel af onder de kraan, snijd hem in dunne plakjes, halveer deze en voeg toe aan de sla. Giet wat olijfolie en azijn (plusminus een eetlepel)over de sla heen en vermeng alles met elkaar. Verbrokkel de geitenkaas over de sla. Strooi de walnoten en druiven eroverheen. Breng op smaak met wat peper en zout. Als allerlaatste giet je naar wens wat honing over de salade.

Eet smakelijk!

Lees ook  Glutenvrij speculaas kun je zelf maken