Recept gepofte aardappel in folie van de barbecue met kruidenroom

Categories Alle recepten, Groente, KeukenPosted on

Naast vlees is groente ook zeer goed te bereiden op de barbecue. Een gepofte aardappel in folie is daar een goed voorbeeld van. De voorbereiding kost ongeveer tien minuten. De bereiding tussen de 30 en de 60 minuten. Dit hangt af van het formaat van je aardappel.

Ingrediënten

  • 4 aardappels
  • 240 gram zure room
  • Een eetlepel verse fijngehakte bieslook
  • Een eetlepel verse fijngehakte oregano
  • Een eetlepel verse peterselie (fijngehakt)
  • Twee theelepels verse fijngehakte munt
  • Snufje zout
  • Beetje peper
  • Een teentje knoflook
gepofte aardappel

Bereiding aardappel in folie

  • Boen je grote aardappelen goed schoon en dep ze dan droog met wat keukenpapier
  • Prik rondom gaatjes in de aardappel en verpak hem in een stuk aluminiumfolie
  • Leg de ingepakte aardappelen tussen de gloeiende kolen
  • Hoe lang je ze daar moet laten liggen hangt van het formaat af en ligt tussen de 30 en 60 minuten. Met een scherp mesje kun je controleren of ze gaar zijn
  • Haal de gare aardappels uit de folie en snijd ze kruiselings in.
  • Duw de opening wat open en druk de gare aardappel met een vork een beetje plat
  • Doe een beetje kruidenboter in de aardappel
  • Roer alle ingrediënten  voor de kruidenroom door elkaar
  • Schep het mengsel met een eetlepel op de gare aardappel
Lees ook  Aardbeienijs maken. Zo doe je dat