Recept gepofte knoflooksoep

gepofte knoflooksoep

Wie aan knoflook denkt, denkt al snel aan de sterke smaak die een tijdje in je mond blijft hangen. Deze soep is misschien niet wat je verwacht. Door het poffen krijgt knoflook namelijk een bijzonder zachte, zoetige smaak. Wij vinden deze gepofte knoflooksoep een echte aanrader.

De ingrediënten zijn voor ongeveer 8 borden of kommen.

Ingredienten

  • Drie bollen knoflook
  • Drie uien
  • 30 gram roomboter
  • Drie laurierblaadjes
  • Een mespuntje gemalen kruidnagel
  • Drie eetlepels tarwebloem
  • 375 ml verse slagroom
  • Een kippenbouillonblokje

Wat heb je nodig?

  • Bakpapier
  • Een zeef
  • Een staafmixer
  • Een oven
Gepofte knoflooksoep

Hoe maak je gepofte knoflooksoep

  • Zet de oven aan op 160 graden.
  • Snijd de bovenste puntjes van de bollen knoflook af ( zie foto).
  • Leg de bollen op een met bakpapier beklede bakplaat of schaal en zet die in het midden van de oven. Pof de knoflook in ongeveer 40 minuten gaar. Laat ze daarna buiten de oven afkoelen. Wip ze daarna uit de bol.
  • Snipper de uien
  • Doe wat boter in een soeppan en fruit de ui met de laurierblaadjes en kruidnagel op laag vuur. Dit duurt ongeveer 10 minuten
  • Doe de knoflook en bloem daarbij en bak het een minuutje mee
  • Doe dan de slagroom, een liter water en het bouillonblokje in de pan en breng het aan de kook
  • Draai dan het vuur laag en laat je soep dertig minuten zachtjes koken met de deksel schuin op de pan
  • Haal de laurierblaadjes uit je soep en pureer dan je soep met een staafmixer
  • Zeef de soep en breng het eventueel op smaak met peper en zout
  • Doe de soep in een kom.

Heb je teveel gemaakt? Je kunt de soep een paar dagen in de koelkast bewaren. Je kunt de soep ook in een goed afgesloten bak in de vriezer zetten. Je soep is ongeveer twee maanden houdbaar in de vriezer.