Gevulde paprika eet je als hoofdgerecht. Een paprika per persoon is meer dan voldoende. De bereiding kost je ongeveer 25 minuten en ze moeten ook ongeveer 25 minuten in de oven. Dit gerecht kan met vlees maar ook de vegetarische variant is erg lekker.
Ingrediënten gevulde paprika
- Vier rode of gele paprika’s
- 200 gram geurige rijst
- 300 gram kipfilet. Alternatief vegetarisch: Vegetarische kip
- 1 kippenbouillontablet. Alternatief vegetarisch:plantaardig bouillonblokje van bijvoorbeeld Zonnatura
- 1 blik uitgelekte kikkererwten (ongeveer 400 gram)
- Drie eetlepels olijfolie extra vierge
- Sap van 1 citroen
- Een fijngesnipperde rode ui
- Vier eetlepels fijngehakte peterselie
Bereiding
- Zet de oven aan op 220 graden
- Snijd het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten
- Zet de paprika’s op een bakplaat en leg de kapjes erbij
- Rooster de paprika’s in de voorverwarmde oven in 20 tot 25 minuten zacht. Laat de paprika’s afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
- Breng de kipfilet in 1 liter water met bouillontablet aan de kook.
- Kook de kipfilet in 12-15 minuten zachtjes gaar
- Giet de rijst af en spoel onder stromend water koud
- Neem de kipfilet uit de bouillon en verdeel de stukjes
- Schep de kipfilet met de kikkererwten, de ui, de olijfolie, het citroensap en de peterselie door de rijst
- Schep de rijst in de paprika. Zet het kapje weer op de paprika en serveer ze