Recept gevulde tulpen van tomaten

Categories Alle recepten, Borrelhapjes & snacks, Eten en drinken, Feestdagen, Kerst, Pasen, VerjaardagPosted on

Kijk een wat een  vrolijke tomaten. Lekker vrolijk en ook leuk om als hapje op tafel te zetten. Dit recept is snel te maken en glutenvrij en laag in de koolhydraten.

Ingrediënten

  • Een bakje bieslook of het groen van bosuien
  • 200 gram zuivelspread
  • 500 gram tomaatjes
  • Wat sateprikkers
gevulde tulpen van tomaten

Bereiding

  • Snijd een kwart van de bieslook fijn en meng dit met de zuivelspread
  • Snijd de tomaten kruiselings in tot iets onder het midden
  • Prik met een sateprikker een gaatje aan de onderkant
  • Lepel met een theelepeltje de zaadjes uit de tomaatjes
  • Vul de tomaatjes met het mengsel en steek in het gaatje aan de onderkant een bieslookspriet
  • Leg de tomaatjes mooi op een bordje
  • Leg je ze in de vorm van een boeketje bloemen leg knoop dan een sprietje bieslook om de “steeltjes”

Je kunt de tulpjes een dag in de koelkast bewaren. Ben je niet zo gek op zuivelspread? Je kunt ze ook vullen met (zelfgemaakte) eiersalade

Eet smakelijk!

Lees ook  Gehaktbrood met hele eieren