Recept glutenvrij bananenbrood

Categories Bakken, KeukenPosted on
bananenbrood

glutenvrij bananenbrood

Waarom ongezond doen als je ook makkelijk een gezond, en vooral heel lekker bananenbrood kan maken. Bananenbrood is lekker als tussendoortje maar ook als ontbijt.

Ingrediënten bananenbrood

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram ontpitte dadels
  • 3 eieren
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram havermout (Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • Handje ongebrande noten (walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
  • zout

Tip

Gooi eventueel een handje cranberry’s erdoor! Hierdoor krijgt de cake nog meer smaak.

Hoe maak je bananenbrood?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

1. De havermout mix je in een staafmixer tot meel.

2. Daarna mix je de banen met de dadels tot een gladbeslag.

3. In een kom klop je de eieren luchtig op, hier voeg je nog wat zoet bij toe.

4. Nu voeg je de eieren, het amandel- en zelfgemaakte havermoutmeel toe bij het beslag.

5. Als laatst voeg je nog de ongebrande noten erbij.

6. Roer het beslag nog even goed door, daarna kan het beslag in de cakevorm die vervolgens voor 45-50 minuten in de oven moet.

Lees ook  Pasta koken. Zo maak je perfecte pasta