Vroeger kregen wij alleen poffertjes als er iets te vieren was. Dat betekende dus dat we met verjaardagen en als het vakantie was deze lekkernij kregen. Toen mijn oma overleed erfde ik haar oude gietijzeren poffertjespan waar ik regelmatig deze poffertjes mee bak.
Ingrediënten (voor ongeveer 80 poffertjes)
- 50 gram boekweitmeel
- 150 ml rijstmelk
- Een eetlepel kokosbloesemsuiker
- Een theelepel wijnsteenbakpoeder
- Een banaan
- Snufje kaneel
- Vier eieren ( maat m)
- Snufje zout
- Kokosolie om je pan mee in te vetten
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de blender of in een kom om te mixer erop te zetten
- Mix alles tot een gladde massa
- Zet de poffertjespan op het vuur en vet de pan in met kokosolie
- Schenk wat beslag in de holtes van de pan en bak de poffertjes goudbruin
- Omdraaien lukt het beste met een vork
Erg lekker met wat vers fruit
Eet smakelijk