Recept gratin dauphinois

Categories Alle recepten, Bakken, Groente, KeukenPosted on

Zin in aardappels, maar wil je wel eens iets anders dan gekookte aardappels of puree? Dan is gratin dauphinios misschien een goede suggestie. Bij de ingrediënten gaan we uit van twee personen.

Ingrediënten gratin dauphinois

  • 500 gram aardappels
  • een teentje knoflook
  • een klontje boter
  • 3 dl (soja) kookroom

Bereiding gratin dauphinois

  • Wrijf de schaal in met de boter
  • Snijd de teen knoflook door en wrijf met de zijkant de ovenschaal in
  • Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes
  • Leg de plakjes in laagjes in de schaal en strooi er wat zout en peper over ( over ieder laagje)
  • Giet de room in de schaal
  • Laat de gratin in 20 minuten in de magnetron of een uur tot anderhalf uur op 190 graden gaar worden
  • De room moet volledig opgenomen zijn en de aardappels moeten gaar zijn
  • Heb je een grill-stand? Zet dan de grill-stand even tien minuten aan, dan krijgt je gratin een mooi bruin kleurtje

Eet smakelijk!

Lees ook  Een nieuwe vrucht. Wat is een cumelo?