Groente crackers kun je maken veel verschillende soorten groenten. Ik kies vaak voor knolselderij, courgette, pastinaak, wortel. Harde groenten dus.
Ingrediënten:
- 4 wortelen of 2 courgettes
- 1,5 cup meel
- 4 eieren
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Rasp de courgette en de wortel.
- Snijd de groenten in stukken en vul een keukenmachine tot driekwart met stukken groenten.
- Mix tot er korrels ontstaan (groente rijst). Doe de groente rijst in een kom. Herhaal tot je alle stukken groenten hebt gebruikt.
- Meet 4 cups groente rijst af.
- Mix dit met amandelmeel, eieren en kruiden.
- Gebruik hier een houten spatel bij. Je krijgt een dik, plakkerig beslag. Is het beslag te vochtig? Voeg dan wat meel toe.
- Breng op smaak met zout en peper en kruiden.
- Bekleed een bakpapier en spreid hier het groente mengsel uit op de bakplaat. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel.
- Bak het platbrood in 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en snij het brood in stukken. Serveertip roomboter, olijfolie of pesto.