Recept groente crackers

Groente crackers kun je maken veel verschillende soorten groenten. Ik kies vaak voor knolselderij, courgette, pastinaak, wortel. Harde groenten dus.

Ingrediënten:

  • 4 wortelen of 2 courgettes
  • 1,5 cup meel
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
groente crackers

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Rasp de courgette en de wortel.
  • Snijd de groenten in stukken en vul een keukenmachine tot driekwart met stukken groenten.
  • Mix tot er korrels ontstaan (groente rijst). Doe de groente rijst in een kom. Herhaal tot je alle stukken groenten hebt gebruikt.
  • Meet 4 cups groente rijst af.
  • Mix dit met amandelmeel, eieren en kruiden.
  • Gebruik hier een houten spatel bij. Je krijgt een dik, plakkerig beslag. Is het beslag te vochtig? Voeg dan wat meel toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en kruiden.
  • Bekleed een bakpapier en spreid hier het groente mengsel uit op de bakplaat. Gebruik hiervoor de bolle kant van de lepel.
  • Bak het platbrood in 25 minuten goudbruin. Haal uit de oven en snij het brood in stukken. Serveertip roomboter, olijfolie of pesto.
Lees ook  Broodstengels maken. Het recept