Recept havermoutkoekjes met banaan

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on

De basis van deze koekjes is enorm simpel en bestaat uit maar twee ingrediënten: havermout en banaan. Het leuke van dit recept is dat je vervolgens (bijna) alles kunt toevoegen wat jij maar lekker vindt.

Havermoutkoekjes

Je kunt het simpel houden door alleen een snufje kaneel toe te voegen maar je kan je ook helemaal uitleven en gaan voor noten, cacao nibs, pitten, zaden. Wat je maar lekker vindt. Ik heb 3 soorten koekjes gemaakt: namelijk met cacaopoeder, met pindakaas en een aantal koekjes met noten. Mijn favoriet waren die met noten. Door het gebruik van een aardige hoeveelheid ongezouten noten, worden de koekjes lekker crunchy. Ook de koekjes met pindakaas vielen goed in de smaak, maar ja hoe kan dat ook anders als ‘pindakaas verslaafde’. Dus ga aan de slag in de keuken en laat je creativiteit de vrije loop.

Ingrediënten

  • Havermout (grof). ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
  • Bananen (1 banaan is voor 3 koekjes)
  • Optie: kaneel
  • Optie: gemengde ongezouten noten
  • Optie: cacao poeder
  • Optie: pindakaas
  • Optie: cacao nibs
  • Optie: pitten en zaden zoals zonnebloempitten, pompoenpitten

Bereidingswijze

Zo simpel als dat het ingrediëntenlijstje is, zo simpel is de bereidingswijze.

  • Prak de bananen fijn en meng de havermout er doorheen.
  • Dit doe je op gevoel, wees niet te zuinig met de havermout want anders worden de koekjes te zacht.
  • Meng de twee ingrediënten door elkaar en voeg dan de eventuele andere ingrediënten toe.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven voor zo’n 20 minuutjes op 180 graden.
Lees ook  Aardbeienijs maken. Zo doe je dat

Eet smakelijk!