Ontbijten is belangrijk. De een doet het met brood, de ander met fruit en yoghurt of lekker met havermout. Deze havermoutpap wordt gemaakt met appel en rozijnen.
Havermoutpap met appel
- 200 ml melk naar keuze (amandelmelk is erg lekker)
- 4 of 5 eetlepels havermout ( Bij intolerantie glutenvrije havermout)
- 1 klein zoet appeltje of een halve gewone appel
- klein handje rozijntjes
- kaneel naar behoefte
Bereiding havermoutpap met appel
Dat kan op twee manieren! De snelle manier is met de magnetron, wil je dat liever niet gebruik dan een pannetje op het vuur.
In een pannetje
Doe de (amandel)melk in een pannetje op middelhoog vuur en wacht tot het kookt. Voeg al roerende 4 of 5 eetlepels havermout toe. Draai het vuur lager en blijf roeren. Voeg na 2 minuten de kaneel, stukjes appel en de rozijntjes ook toe en laat nog voor 5 min op laag vuur. Doe er nog wat extra melk of water bij als de pap te dik wordt!