De lekkerste honing-mosterd dressing maak je zelf

Categories Alle recepten, SausPosted on
honing-mosterddressing

Natuurlijk kun je honing-mosterd dressing gewoon in een potje of flesje kopen in de winkel. Maar waarom zou je dat doen als je het ook heel gemakkelijk zelf kunt doen. Weet je ook meteen wat je eet.

Honing-mosterd dressing

Honing-mosterd dressing heeft een zoet-pittige smaak, waarbij de zoetheid van de honing wordt gecombineerd met de scherpte van de mosterd. Het kan worden gebruikt als een dip voor groenten of als dressing voor salades, sandwiches en wraps. Het kan ook worden gebruikt als marinade voor vlees, gevogelte of vis, omdat de combinatie van zoete en hartige smaken goed samengaat met verschillende gerechten.

Over het algemeen wordt honing-mosterd dressing als een veelzijdige dressing beschouwd die zowel in hartige als zoete gerechten kan worden gebruikt. Het voegt smaak en een lichte kleverigheid toe aan gerechten en kan een heerlijke toevoeging zijn aan je favoriete maaltijden

Wat heb je nodig?

 • Een flinke eetlepel honing
 • Een flinke eetlepel mosterd
 • Een halve eetlepel bieslook
 • Vier eetlepels olijfolie
 • Twee eetlepels citroensap
recept-honing-mosterd-dressing

Bereiding

 • Mix de honing, mosterd en bieslook met de olijfolie
 • Voeg als laatste het citroensap toe
 • Proef even of het nodig is om wat zout en/of peper toe te voegen.

Zelfgemaakte honing-mosterd dressing bewaren

Als je zelfgemaakte honing-mosterd dressing maakt, kun je deze op dezelfde manier bewaren als commercieel geproduceerde dressing. Hier zijn enkele tips voor het bewaren van zelfgemaakte honing-mosterd dressing:

 1. Koelkast: Bewaar de dressing altijd in de koelkast. De koude temperatuur helpt de dressing langer vers te blijven en vermindert het risico op bederf.

 2. Luchtdichte bak: Doe de zelfgemaakte dressing in een luchtdichte bak of fles voordat je hem in de koelkast plaatst. Dit helpt om blootstelling aan lucht en vocht te verminderen, waardoor de dressing langer goed blijft.

 3. Houdbaarheid: De houdbaarheid van zelfgemaakte honing-mosterd dressing kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je hebt gebruikt. Over het algemeen kun je zelfgemaakte dressing ongeveer 1 tot 2 weken in de koelkast bewaren. Het is echter altijd het beste om je zintuigen te gebruiken en te controleren op tekenen van bederf, zoals schimmel, verkleuring of een onaangename geur voordat je de dressing gebruikt.

 4. Roeren voor gebruik: Net als bij in de winkel gekochte dressing, is het belangrijk om zelfgemaakte honing-mosterd dressing voor gebruik goed door te roeren. Dit helpt om de ingrediënten gelijkmatig te mengen.

Lees ook  Croutons maken voor je soep of salade van oud brood

Het is de moeite waard om op te merken dat zelfgemaakte dressings geen conserveermiddelen bevatten, waardoor ze gevoeliger kunnen zijn voor bederf. Daarom is het belangrijk om de dressing regelmatig te controleren op tekenen van bederf en deze weg te gooien als je enige twijfel hebt over de versheid of veiligheid ervan.

Geef een reactie