Recept hotdogs met coleslaw op de barbecue

Categories Alle recepten, Vlees en visPosted on
hotdog

De meeste kinderen zijn er dol op. Hotdogs. De meeste volwassenen trouwens ook. Vandaag heb ik hotdogs gemaakt op de barbecue. Erg lekker met wat coleslaw.

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte rode kool
  • 150 gram geraspte witte kool
  • Twee fijngehakte lente-uitjes
  • 120 ml mayonaise 
  • Een eetlepel middelscherpe mosterd
  • Zes Frankfürter knakworsten
  • 1 eetlepel olie
  • Zes hotdogbroodjes of kadetjes
  • Zes kleine blaadjes sla
hotdogs

Hoe maak je hotdogs met coleslaw

  • Meng de rode kool en de witte kool in een schaal en doe daar de lente-uitjes bij
  • Roer in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
  • Giet dit over de koolsalade en meng het goed
  • Snijd de knakworsten zeker vier keer diagonaal diep in en bestrijk ze met wat olie
  • Leg de worstjes op een heet, licht ingevet grillrooster en gril ze ongeveer 8 minuten. Vergeet ze niet zo nu en dan te draaien
  • Snijd de broodjes open en doe het blaadje sla ertussen.
  • Vul de broodjes met de coleslaw en leg het worstje erop
  • Serveer ze meteen dan zijn ze het lekkerst

Tip. Deze hotdog is ook erg lekker met wat bacon en kaas

Lees ook  Eieren koken in de airfryer, kan dat?