De meeste kinderen zijn er dol op. Hotdogs. De meeste volwassenen trouwens ook. Vandaag heb ik hotdogs gemaakt op de barbecue. Erg lekker met wat coleslaw.
Ingrediënten
- 150 gram geraspte rode kool
- 150 gram geraspte witte kool
- Twee fijngehakte lente-uitjes
- 120 ml mayonaise
- Een eetlepel middelscherpe mosterd
- Zes Frankfürter knakworsten
- 1 eetlepel olie
- Zes hotdogbroodjes of kadetjes
- Zes kleine blaadjes sla
Hoe maak je hotdogs met coleslaw
- Meng de rode kool en de witte kool in een schaal en doe daar de lente-uitjes bij
- Roer in een kommetje de mayonaise met de mosterd.
- Giet dit over de koolsalade en meng het goed
- Snijd de knakworsten zeker vier keer diagonaal diep in en bestrijk ze met wat olie
- Leg de worstjes op een heet, licht ingevet grillrooster en gril ze ongeveer 8 minuten. Vergeet ze niet zo nu en dan te draaien
- Snijd de broodjes open en doe het blaadje sla ertussen.
- Vul de broodjes met de coleslaw en leg het worstje erop
- Serveer ze meteen dan zijn ze het lekkerst
Tip. Deze hotdog is ook erg lekker met wat bacon en kaas