Borrelhapje: Recept kaasdriehoekjes

Categories Alle recepten, Buitenlandse keuken, Feestdagen, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Oud&Nieuw, VerjaardagPosted on

In mijn vriezer lag al een tijdje een pakje filodeeg. Toen er een verjaardag aan kwam bedacht ik me dat ik deze lekkere hapjes mooi kon maken van dat deeg. De ingrediënten is voor ongeveer 25 stuks. Ik heb deze kaasdriehoekjes overdag al gemaakt en kon ze ’s avonds zo in de oven schuiven. Ideaal want dan hoef je je gasten ook niet lang alleen te laten. Dit recept is vegetarisch.

Filodeeg

Filodeeg is een zeer dun, flinterdun deeg dat wordt gebruikt in de keukens van verschillende culturen, met name in de Mediterrane en het Midden-Oosten. Het deeg is oorspronkelijk afkomstig uit de Griekse en Turkse keuken, maar wordt nu wereldwijd gebruikt in verschillende culinaire toepassingen.

Je deeg bestaat uit een eenvoudige mengeling van bloem, water en een beetje olie of boter. Het wordt met de hand uitgerold tot een dunne laag en vervolgens in vellen gesneden. Deze vellen zijn zo dun dat ze bijna doorzichtig worden.

Wat heb je nodig om kaasdriehoekjes te maken

  • 300 gram ricotta
  • 300 gram feta
  • 4 eieren
  • witte peper
  • een pakje filodeeg
  • 125 gram gesmolten boter
kaasdriehoekjes

Hoe maak je ze?

  • Zet de oven aan op 200 graden
  • Meng de ricotta, eieren en de feta in een kom. Voeg een beetje peper toe
  • Bestrijk een laag filodeeg met gesmolten boter en leg er dan nog een laag op
  • Snijd het deeg in de lengte in vier delen
  • Leg een volle theelepel van het kaasmengsel dichtbij de rechterbenedenhoek van het reepje
  • Vouw deze hoek over het mengsel heen schuin naar de linkerrand om een driehoekje te vormen
  • Ga door met het vouwen van rechts naar links in een driehoekvorm.
  • Bestrijk de bovenkant van elk driehoekje met wat gesmolten boter en leg de driehoekjes op een bakplaat
  • Ga door tot het kaasmengsel op is
  • Bak de driehoekjes ongeveer 20 minuten in de oven. Als ze mooi bruin zijn, zijn ze klaar!
Lees ook  Bietencarpaccio met geitenkaas en noten

Geef een reactie