Recept kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrnn is erg populair in de ski-oorden. Vaak wordt het als lunch gereserveerd in de Oostenrijkse skihutten. Maar wist je dat je dit lekkere gerechtje ook zelf kunt maken? Heel gezond is het niet, maar we verwachten ook niet dat je dit iedere dag gaat eten.

Ingrediënten Kaiserschmarrn

  • Vier eieren
  • Dertig gram suiker
  • Een snufje zout
  • Een zakje vanillesuiker
  • 125 gram bloem
  • Vier deciliter melk
  • 50 gram rozijnen
  • Ongeveer 60 gram boter
  • 20 gram poedersuiker
Kaiserschmarrn

Bereiding

  • Splits de eieren en klop de eidooiers schuimig met suiker, een snufje zout en vanillesuiker
  • Roer afwisselend de melk en de bloem erdoor. Voeg de rozijnen toe
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag
  • Verhit een vierde van de boter. Schep een vierde van het beslag in de pan. Bak het op laag vuur tot de onderkant bruin is
  • Draai de schmarren om en trek je “pannenkoek” met twee vorken aan stukken. Als het mooi bruin is is je Kaiserschmarren klaar
  • Bak er in totaal vier. Bestrooi ze voor het serveren met wat poedersuiker
Lees ook  Recept komkommerlinten met gerookte zalm en rucola