Recept kastanjes met spruitjes

kastanjes

Een lekker herfst of winterrecept met spruitjes en kastanjes. Ik heb het vorig jaar gemaakt met kerst en iedereen was enthousiast. Het recept is lactosevrij, glutenvrij, vegetarisch en vegan en niet duur om te maken.

Ingrediënten 

Voor ongeveer vier personen

  • 300 gram schoongemaakte spruitjes
  • Een beetje zout
  • 25 gram roomboter. Vegan? Vervang de roomboter dan voor olijfolie
  • 250 gram voorgekookte kastanjes ( marron cuits bij de jumbo)
  • Een halve stengel bleekselderij
  • Een kleine braeburn appel 
  • 75 ml kippenbouillon. Vegetarisch of vegan? gebruik dan groentebouillon 
  • Versgemalen zwarte peper
  • Een theelepel lichte basterdsuiker
  • Een halve eetlepel citroensap

Bereiding

  • Blancheer de spruitjes ongeveer zes minuten in kokend water met een beetje zout
  • Laat de spruiten goed uitlekken en zet ze even aan de kant
  • Verhit de boter of de olie in een middelgrote pan op laag vuur
  • Voeg de kastanjes, bleekselderij en appel toe en bak dit ongeveer vijf minuten. Blijf de kastanjes wel omscheppen
  • Giet de bouillon erbij en kook alles. Je kunt het wat op smaak brengen met wat zeezout en zwarte peper. Doe de basterdsuiker erbij en het citroensap
  • Dek de pan af met een deksel en laat het nog 20 minuten sudderen.
  • Doe de spruitjes erbij  en verwarm die nog vijf minuten mee. Schep dan alles in een mooie schaal

Optioneel: Wat spekjes of rode ui door je gerecht is ook erg lekker

Recepten met spruitjes

Lees ook  Gallo Pinto. Vegan recept uit Midden-Amerika