Recept Kedgeree met makreel

Rijst is het belangrijkste voedingsmiddel voor de helft van de wereldbevolking. De meeste rijst komt uit Azië.  Rijst is ook erg goed te combineren met vis. Dit gerecht heb je binnen een half uur op tafel en is ongeveer voor vier personen.

Ingrediënten Kedgeree

  • Een eetlepel zonnebloemolie
  • Een fijngesnipperde ui
  • Een teentje geperste knoflook
  • Een centimeter verse gember. Deze schil je en rasp je
  • Een eetlepel kerriepoeder
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 500 ml groentebouillon
  • Vier eieren
  • 500 gram gerookte makreelfilet
  • De rasp en het sap van een halve citroen
  • Een bosje koriander
Kedgeree met makreel

Bereiding

  • Verhit de olie en fruit de ui ongeveer vier minuten
  • Voeg de knoflook, gember, kerrie toe en fruit het een minuut op de lage stand
  • Spoel de rijst even snel af onder koud water af en voeg het samen met de bouillon 
  • Breng dit al roerend aan de kook en zet je pit laag.
  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar
  • Kook ondertussen de eieren zodat ze hardgekookt zijn
  • Laat ze schrikken met koud water en pel ze
  • Pluk de makreel van de graten en verdeel in stukjes
  • Schep de vis samen met de citroensap, citroenrasp en de koriander door de rijst.
  • Snijd de eieren door de helft en serveer ze bij je kedgeree
Lees ook  Recept eiersalade met avocado