Dit recept mag niet ontbreken bij je barbecue. Lekker bij een salade of een soepje. Knoflookbrood. Wie wel eens in een Spaans restaurant heeft gegeten, heeft het als pan con ajo ongetwijfeld op de menukaart zien staan. Het is ideaal om ook eens thuis te maken. Het is een simpel recept, niet duur en erg lekker.
Ingrediënten
- Een stokbrood
- 100 gram zachte boter
- 6 tot 8 fijngehakte knoflooktenen
- Twee theelepels fijngeraspte citroenschil
- Twee eetlepels gesneden verse kruiden zoals peterselie, tijm of bieslook. Combinatie mag natuurlijk ook

Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Snijd je stokbrood diagonaal in plakken
- Klop de boter in een kom tot een romige massa
- Doe de uitgeperste knoflook daar bij
- Doe de kruiden en de citroenschil er doorheen
- Bestrijk het brood aan beide kanten met de boter
- Leg het stokbrood op een stuk folie
- Heb je nog boter over dan kun je dat er overheen smeren
- Vouw de lange zijden van het folie om het brood heen tot er een pakketje is
- Bak het 15 minuten in de oven
- Haal je brood uit de folie en serveer het
Tip: Houd je van kaas dan kun je er ook wat kaas overheen strooien