Een snel te maken recept voor een warme dag, bij de barbecue, als voorgerecht of bij de lunch. Eigenlijk kun je deze komkommerlinten met zalm altijd wel eten. Binnen tien minuten heb je dit heerlijke gerechtje op tafel.
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 200 gram gerookte zalmflakes
- paar drupjes citroen
- 2 eetlepels creme fraiche light
- zakje rucola
- potje kappertjes

Bereiding
- Prak de zalm fijn met een vork
- Voeg de 2 eetlepels creme fraiche (en evt wat peper, zout en citroen
naar smaak) toe - Spoel ongeveer 25 kappertjes af onder de kraan en roer dit door het mengsel.
- Schil de komkommer met een dunschiller.
- Snijd met de dunschiller lange linten van de komkommer.
- Leg twee komkommerlinten dakpansgewijs op elkaar.
- Schep een eetlepel zalmmengsel aan het begin van het komkommerlint
- Leg 4 takjes rucola op je mengsel en rol de linten strak op.
- Zet de rolletjes op een bord en garneer eventueel met nog wat rucola
Eet smakelijk!