Recept komkommerrolletjes met zalm en dille

Categories Alle recepten, Feestdagen, Groente, Hapjes en smeersels, Kerst, Keuken, Pasen, Vlees en visPosted on

Zalm is een vis waar veel mensen enorm van kunnen genieten. Bovendien zit de vis met een zacht typische smaak vol omega 3 vetzuren. Goede vetten dus en de norm is nog steeds dat 2x per week vette vis eten, goed is in een gevarieerd en gezond voedingspatroon.  Zalm past dus bij onze gezonde leefstijl. Dit kleine gerechtje is lekker als voorafje maar ook als hapje op tafel.

Ingrediënten

  • 100 gram gerookte zalm in plakjes
  • een halve komkommer in dunne plakken
  • 2 eetlepels hüttenkäse
  • een handjevol dille
  • twee eetlepels vergine olijfolie
  • wat versgemalen peper
  • sap van een halve citroen

Bereiding

  • Leg vershoudfolie op je werkblad
  • Gebruik de kaasschaaf om je komkommer in dunne plakken te snijden
  • Leg de stroken komkommer tegen elkaar aan op je folie
  • Leg de zalm op de komkommer
  • Bestrijk de zalm met de hüttenkäse
  • Besprenkel dat met dille olijfolie, peper en wat citroensap
  • Rol met folie alles tot een stevige rol
  • Laat je rol vijftien minuten opstijven in de vriezer
  • Snijd alles met een mes in mooie rolletjes
  • Verwijder je folie voor het serveren.

Liever de vis aan de buitenkant? Dan leg je die eerst op je folie.

Lees ook  Aardbeienjam maken. Hoe doe je dat?