Bij Pasen hoort natuurlijk een paasbrunch of -lunch met de familie bij. En een paasstol mag dan eigenlijk al helemaal niet ontbreken, tóch? Iris Venema laat ons een gezonde, koolhydraatarme en vooral heel erg lekkere paasstol zien.
Een feestbrood zonder toegevoegde suikers, kleur- en smaakstoffen zoals de kant- en klare uit de supermarkt. Ook is hij erg voedzaam en bevat hij makkelijke ingrediënten. Hij is dus makkelijk om te maken, en bovendien staat hij de meeste tijd in de oven!
Ingrediënten Koolhydraatarme paasstol
- 350 gram amandelmeel
- 2 theelepels bakpoeder
- 70 gram gesmolten roomboter
- 1,5 eetlepel geraspte kokos
- 3 eetlepels honing
- 6 eieren
- 80 gram rozijnen
- 80 gram cranberries
- 80 gram gemende noten
- 20 gram amandelschaafsel
Voor het amandelspijs
- 120 gram amandelmeel
- 120 gram gedroogde cranberries
- Sap van 1 limoen
Bereiding
- Meng de drie ingrediënten voor de spijs samen in een keukenmachine of blender.
- Kneed het spijs nog even goed met je handen en maak er daarna een rolletje van die je wikkelt in folie, leg hem in de koelkast. Let er op dat hij even lang is als de cake vorm!
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Doe nu het amandelmeel, de bakpoeder, geraspte kokos, honing, eieren en de gesmolten roomboter in een kom.
- Mix het goed door elkaar.
- Hak de noten door midden.
- En voeg deze samen met de cranberry’s en de rozijnen toe aan het beslag. Mix dit weer door elkaar.
- Vet je bakblik in met wat roomboter (bij een siliconen bakvorm zoals op de foto hoeft dat niet) en vul hem met de helft van je deeg.
- Nu pak je de spijs uit de koelkast en leg je die erop.
- Doe nu de rest van het deeg erop en bestrooi het met de amandelschaafsel, druk dit wel een beetje aan.
- Nu kan de paasstol voor 45 minuten in de oven. Dit wordt straks smullen!