Zin om te barbecuen? Deze lamsgehakt-spiesjes zijn ideaal voor op het vuur. Is het weer minder mooi?. Leg ze dan in de grillpan of koekenpan. De voorbereidingstijd is ongeveer 25 minuten en je hebt ongeveer een half uurtje nodig om ze gaar te krijgen. Onderstaande ingrediënten is voor acht spiesen.
Ingrediënten
- 700 gram mager lamsgehakt
- Een kleine gesnipperde ui
- Twee eetlepels fijngehakte koriander
- Een eetlepel kummelpoeder
- Een theelepel geraspte citroenschil

Bereiding
- Meng het gehakt met de uisnippers, koriander, kummel en citroenschil
- Verdeel het mengsel in acht gelijke porties en kneed elk portie rond een lange, metalen spies. Gebruik je houten spiesjes, leg ze dan eerst even in het water
- Leg de kebab op een heet, licht met olie ingevette grillroosternen grill ze ongeveer 12 minuten tot ze bruin en krokant zijn. Keer ze af en toe
Erg lekker met zelfgemaakte tzatziki of pilavrijst