Recept maisbrood

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on

Maisbrood is lekker om mee te nemen in je broodtrommel maar ook bij een lunch of brunch. Snijd je brood in mooie vierkante stukjes en serveer het met wat margarine of roomboter.

Ingrediënten

  • 125 gram gezeefde bloem
  • 4 theelepels bakpoeder
  • een kwart theelepel zout
  • 30 gram suiker
  • 125 gram maismeel
  • 2 eieren
  • 2,5 dl melk
  • 30 gram plantaardige gesmolten margarine 
maisbrood

Bereiding

  • Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder
  • Roer dan de suiker en het maismeel erdoor
  • Voeg de eieren, de melk en de gesmolten margarine toe en klop het mengsel glad
  • Bekleed een bakblik van 23 cm met bakpapier. Geen cakeblik? Een springvorm voor een taart kan ook prima
  • Schep het deeg erin
  • Bak het brood 20 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden
  • Haal je brood uit het blik en snijd het in vierkante stukken
  • Erg lekker met wat boter!
Lees ook  Leuk voor kerst: Komkommer kerstboom