Ik ben gek op desserts. Het liefst die met chocolade, fruit, ijs en lekker veel slagroom. Helaas is dit iets dat je niet dagelijks op je menu kunt zetten want ik moet toch een beetje op mijn gewicht letten. Dit is momenteel voor mij het beste dessert ooit voorgeschoteld! En dit mangodessert is ook nog een super verantwoord en met maar 3 ingrediënten!
Wat heb je nodig?
- 1 verse mango
- Griekse yoghurt
- Amandelschaafsel
➡️ Tip: Wil je het extra feestelijk maken? Voeg wat honing of een snufje kaneel toe!

Hoe maak je dit mangodessert?
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan op laag vuur tot het licht goudbruin is. Let op: blijf erbij, het kan snel verbranden!
- Schil en snijd de mango in blokjes. Pureer deze in een blender of keukenmachine tot een gladde mousse.
- Verdeel de Griekse yoghurt over twee schaaltjes. Schep de mangopuree erop en garneer met het geroosterde amandelschaafsel.
- Serveer direct en geniet!
Variatietips:
- Voeg een snufje kokosrasp toe voor een tropische twist.
- Liever een crunch? Verkruimel een bastognekoekje of granola over het dessert.
- Voor extra frisheid: voeg wat limoensap toe aan de mango.