Ben je een beetje uitgegeten op gewone popcorn maar wil je wel iets te knabbelen hebben bij je film. Probeer dan deze matcha popcorn eens.
Matcha
Matcha poeder wordt gemaakt door het malen van de gehele groene thee bladeren. De bladeren worden altijd in het donker en bij een gecontroleerde temperatuur gemalen om ervoor te zorgen dat de smaak en heldergroene kleur tijdens de verwerking optimaal behouden. Doordat de hele bladeren geconsumeerd worden, geniet je van meer antioxidanten, vitamines en mineralen. In vergelijking met normale groene thee bevat matcha thee maar liefst 10 keer meer antioxidanten. Mede hierdoor is matcha in de laatste jaren ook in de westerse wereld enorm populair geworden.
Ingrediënten
- 125 gram mais voor popcorn
- Twee eetlepels zonnebloemolie
- Een eetlepel boter
- Twee eetlepels matchapoeder
- Een theelepel vanille-extract
- Een eetlepel poedersuiker

Bereiding
- Doe de olie in een grote pan en verwarm de olie goed
- Is de olie warm dan doe je de maiskorrels erin
- Even schudden met je pan zodat je zeker weet dat alle korrels bedekt zijn met olie
- Doe de deksel op de pan ( Niet vergeten!)
- Wacht tot de korrels gepoft zijn
- Smelt een eetlepel boter in een andere pan
- Schep de gesmolten boter door je popcorn
- Doe de popcorn in een kom en voeg de matcha, poedersuiker en het vanille-extract toe
- Roer alles goed door. Proeven mag. Je kunt het eventueel zo nog wat meer op smaak brengen als je dat wilt. Hoe meer matcha je gebruikt hoe groener het wordt.