Matcha popcorn maken. Het recept

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on
matcha popcorn

Ben je een beetje uitgegeten op gewone popcorn maar wil je wel iets te knabbelen hebben bij je film. Probeer dan deze matcha popcorn eens.

Wat is Matcha

Matcha poeder wordt gemaakt door het malen van de gehele groene thee bladeren. De bladeren worden altijd in het donker en bij een gecontroleerde temperatuur gemalen om ervoor te zorgen dat de smaak en heldergroene kleur tijdens de verwerking optimaal behouden. Doordat de hele bladeren geconsumeerd worden, geniet je van meer antioxidanten, vitamines en mineralen. In vergelijking met normale groene thee bevat matcha thee maar liefst 10 keer meer antioxidanten. Mede hierdoor is matcha in de laatste jaren ook in de westerse wereld enorm populair geworden.

Popcorn

In de oorspronkelijke Amerikaanse geschiedenis is popcorn een oude traktatie die al duizenden jaren werd genoten. De inheemse Amerikaanse volkeren ontdekten de kunst van het poffen van maïs, waarbij ze maïskorrels boven open vuur of hete as plaatsten. Deze techniek werd niet alleen gebruikt voor dagelijkse voeding, maar ook in religieuze ceremonies van stammen zoals de Azteken, Maya’s en Olmeken. Ze waardeerden popcorn niet alleen vanwege zijn voedzaamheid, maar ook vanwege de draagbaarheid ervan, wat het tot een ideale keuze maakte voor reizen en ceremonies.

Tijdens de koloniale periode van de Verenigde Staten werden Europese ontdekkingsreizigers blootgesteld aan popcorn, die ze leerden kennen van de inheemse bevolking. Kolonisten begonnen deze smakelijke snack te consumeren, en al snel groeide popcorn uit tot een populaire lekkernij in de 18e eeuw. Het was gemakkelijk te bereiden en te bewaren, waardoor het een gewilde traktatie werd voor mensen van alle leeftijden.

Lees ook  Geitenkaasballetjes

Wat heb je nodig voor Matcha popcorn

  • 125 gram mais voor popcorn
  • Twee eetlepels zonnebloemolie
  • Een eetlepel boter
  • Twee eetlepels matchapoeder
  • Een theelepel vanille-extract
  • Een eetlepel poedersuiker
matcha popcorn

Hoe maak je het

  • Doe de olie in een grote pan en verwarm de olie goed
  • Is de olie warm dan doe je de maiskorrels erin
  • Even schudden met je pan zodat je zeker weet dat alle korrels bedekt zijn met olie
  • Doe de deksel op de pan ( Niet vergeten!)
  • Wacht tot de korrels gepoft zijn
  • Smelt een eetlepel boter in een andere pan
  • Schep de gesmolten boter door je popcorn
  • Doe de popcorn in een kom en voeg de matcha, poedersuiker en het vanille-extract toe
  • Roer alles goed door. Proeven mag. Je kunt het eventueel zo nog wat meer op smaak brengen als je dat wilt. Hoe meer matcha je gebruikt hoe groener het wordt.

Andere soorten popcorn:

Geef een reactie