Recept Mongolian beef

Mongolian beef is een echte Oosterse klassieker. Toch heeft het niets met Mongolië te maken. De Amerikanen bedachten de naam Mongolian Beef en het wordt ook onder die naam in Chinese restaurants in Amerika geserveerd.

Ingrediënten

  • 400 gram zilvervliesrijst
  • 600 gram biefstuk in reepjes
  • 4 of 5 eetlepels maizena
  • 5 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 eetlepels vers, geraspte gember
  • 5 teentjes geperste knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 3 lenteuitjes. Bosuitjes mogen ook. In dunne ringetjes
mongolian beef

Bereiding

Bereidingstijd 25 minuten

  • Kook de rijst
  • Mend de biefstukreepjes goed met 4 eetlepels maizena, zodat elk reepje bedekt is
  • Verhit de olie en bak de reepjes. Doe dit in kleine porties zodat ze een mooie kleur krijgen
  • Schep het vlees uit de pan 
  • Bak de gember en knoflook in het bakvet. Doe dit ongeveer een halve minuut
  • Voeg de sojasaus, basterdsuiker en zo’n 80 milliliter water toe. Is het te dik? Doe er dan nog een scheutje bij
  • Kook je saus ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur
  • Voeg het vlees toe en kook tot de saus is ingedikt
  • Is de saus te dun dan kun je nog een eetlepel maizena toevoegen
  • Bestrooi je vlees met wat bosui en serveer het met de rijst

 

Lees ook  Stoofperen in de slowcooker zonder suiker