Als fan van chocola is de mug cake chocola een van mijn favorieten. Daar ga ik rustig een half uurtje eerder voor uit bed. Deze cake in mok is erg lekker met een schepje kwark of Griekse yoghurt.
Ingrediënten mug cake
- Een halve banaan
- 30 gram havermout (let op dat je zeker weet dat het glutenvrij is als je gluten-intolerantie hebt)
- Een ei
- Een theelepel cacaopoeder
- Een schep kwark of yoghurt
Bereiding
- Zet de oven aan op 180 graden
- Snijd de banaan in dunne plakjes
- Doe de banaan in een schaal en doe daar de havermout, het ei en de cacaopoeder bij
- Roer alles goed met een vork en giet alles in een ovenbestendige beker
- Vul je beker niet volledig. Twee derde is genoeg
- Zet dan je cakeje ongeveer 20 minuten in de oven
- Je kunt hem uit je mok lepelen maar ook omkeren op een bordje. Wil je wat zuivel dan kun je er een schepje kwark of Griekse yoghurt bij doen