Recept noten-groentebrood

Categories Alle recepten, Bakken, Groente, KeukenPosted on

Sinds een paar jaar heb ik een moestuintje achter huis. Van die Makkelijke moestuinbakken van Jelle uit Den Andel.  Zo heb ik ieder jaar de lekkerste radijsjes en worteltjes, knapperige sla, sappige tomaten en nog veel meer. Dit jaar ga ik eens courgettes proberen. Ook een beetje eigen belang want dan kunnen we nog vaker dit heerlijke noten-groentebrood eten.

noten-groentebrood

Ingrediënten noten-groentebrood

  • 80 gram havermoutmeel. Mocht je dit niet hebben dan kun je zelf ook havermout fijn malen. 
  • 150 graf grof gehakte noten zoals walnoten, amandelen, hazelnoten of cashewnoten. Wat je zelf maar lekker vindt
  • 100 gram pitten en zaden zoals zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten
  • zout (naar eigen smaak)
  • 5 middelgrote eieren
  • 150 gram geraspte groenten. Ik heb voor courgette, wortel en spinazie gekozen
noten-groentebrood

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 185°C.
  • Doe alle droge ingrediënten in een kom en meng goed door.
  • Voeg de geraspte groenten en eieren (1 voor 1) toe.
  • Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Schep het deeg in een cakevorm
  • Bak het brood op 185°C in 45 minuten gaar.
  • Laat brood goed afkoelen
  • Wanneer je het in een schone theedoek wikkelt kun je het een dag of drie in de koelkast  bewaren.

  • Wanneer je brood afgekoeld is, kun je het besmeren met heerlijke roomboter.
Lees ook  Ei-muffins met groente of zalm of chorizo