Recept om zelf cashewmelk te maken

Deze melk gemaakt van cashewnoten is erg lekker in recepten waar je normaal de zuivelvariant voor zou gebruiken. Ideaal dus voor vegans. Deze melk is lekker romig en erg geschikt voor toetjes, smoothies of met wat granola. Je kunt het 3 tot vier dagen bewaren in de koelkast.

Ingrediënten voor een liter

  • 150 gram rauwe cashewnoten
  • 1,5 theelepel vanillepoeder
  • Een snufje zout
  • water
cashewmelk

Bereiding

  • Week de cashewnoten ongeveer 4 uren en spoel ze schoon
  • Doe de noten met 900 ml schoon water en de vanillepoeder en het zout in de blender
  • Mix het ongeveer 2 minuten
  • Wil je geen stukjes in de melk? Zeef de melk dan even voor je het in een pot of fles giet. De overgebleven pulp kun je bewaren voor een smoothie

Hier lees je meer over plantaardige melk

Lees ook  Hoe maak je bloemkoolrijst?