Recept om zelf Griekse Spanakopita te maken

Categories Alle recepten, Bakrecepten, Borrelhapjes & snacks, Eten en drinken, Feestdagen, Kerst, Oud&Nieuw, PasenPosted on
Spanakopita

Misschien heb je wel eens Spanakopita gegeten in Griekenland. Ze staan in ieder geval vaak op de menukaart. Dit hapje is vegetarisch, bevat 180 calorieën en 16 gram koolhydraten.

Ingrediënten Spanakopita

  • 450 gram ontdooide diepvriesspinazie
  • Twee losgeklopte eieren
  • 150 gram feta
  • Handjevol fijngehakte dille
  • Een teentje knoflook
  • 25 gram pijnboompitten
  • Een theelepel citroenrasp
  • 10 vellen filodeeg (ontdooid)
  • Vier eetlepels olijfolie
Spanakopita

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng in een kom de spinazie met de eieren en verkruimel de feta
  • Voeg de dille, knoflook, pijnboompitten en citroenrasp toe en breng het op smaak met wat peper en zout
  • Bestrijk de vellen filodeeg met de olijfolie en schep wat van het mengsel een de onderkant
  • Vouw de rechter bovenhoek naar de linker onderhoek en vouw de punten nog twee keer naar elkaar toe tot het goedgevulde driehoeken zijn.
  • Doe dit bij de andere vellen ook
  • Leg je hapjes op de bakplaat met bakpapier en bak ze in de oven knapperig en bruin. Dit duurt ongeveer 25 minuten