Recept om zelf kippenragout te maken

Categories Alle recepten, Feestdagen, Keuken, Oud&Nieuw, Pasen, Vlees en visPosted on

Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.

Ragout

Ragout heeft zijn plaats veroverd in de harten en keukens van fijnproevers overal ter wereld. Dit smaakvolle gerecht, met zijn rijke saus en veelzijdige ingrediënten, belooft een heerlijke ervaring voor de zintuigen.

Kippenragout

Ragout kan op verschillende manieren worden gegeten. Een klassieke presentatie is als vulling voor pasteitjes, waardoor hartige pasteitjes zoals kippenragout of rundvleesragoutpasteitjes ontstaan. Deze warme en krokante lekkernijen hebben de reputatie een comfortvoedsel bij uitstek te zijn.

Een andere populaire toepassing is als topping voor rijst, pasta of aardappelen, waardoor een heerlijke maaltijd ontstaat. Ragout kan ook worden geserveerd op geroosterd brood, als beleg voor pannenkoeken, of als basis voor ovenschotels.

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 150 gram champignons
  • 500 ml kippenbouillon
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • Peterselie
  • Scheutje slagroom of kookroom
  • Een eidooier
  • Vier pasteibakjes
kippenragout

Hoe maak je kippenragout

  • Maak de bouillon warm en snijd de kipfilet in kleine blokjes
  • Doe de kipfiletblokjes in de bouillon tot het gaar is
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes en doe ze in de bouillon
  • Na een minuut of 2 schep je de kip en de champignons eruit. Dit lukt het beste met een schuimspaan.
  • Smelt je boter in de pan, maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
  • Doe de bloem erbij en klop met een garde tot een papje. Laat het twee minuten garen
  • Haal de pan van het gas, laat je papje afkoelen en zet het dan in de koelkast zodat het goed koud kan worden.
  • Giet de hete bouillon bij je koud geworden papje. Doe dit in scheutjes want je moet goed kloppen anders krijg je klontjes.
  • Zet de pan weer op het gas, roer zo nu en dan en laat het 10 minuten zacht gaar worden
  • Hak de peterselie fijn en doe je pasteibakjes in de oven
  • Warm de kip en champignons op in je ragout
  • Roer in een kopje de eidooier los met een scheutje room. Roer dat door je ragout.
  • Eventueel kun je het met peper en zout op smaak brengen
  • Doe je peterselie door de ragout
Lees ook  Recept kaneelballen. Een gezond tussendoortje

Geef een reactie