Ragout kun je in een blik kopen, maar je kunt het ook heel goed zelf maken. Wij weten wel zeker dat je je eigen variant lekkerder zult vinden. Het recept om zelf kippenragout te maken.
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 150 gram champignons
- 500 ml kippenbouillon
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- Peterselie
- Scheutje slagroom of kookroom
- Een eidooier
- Vier pasteibakjes

Bereiding
- Maak de bouillon warm en snijd de kipfilet in kleine blokjes
- Doe de kipfiletblokjes in de bouillon tot het gaar is
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes en doe ze in de bouillon
- Na een minuut of 2 schep je de kip en de champignons eruit. Dit lukt het beste met een schuimspaan.
- Smelt je boter in de pan, maar zorg ervoor dat het niet bruin wordt.
- Doe de bloem erbij en klop met een garde tot een papje. Laat het twee minuten garen
- Haal de pan van het gas, laat je papje afkoelen en zet het dan in de koelkast zodat het goed koud kan worden.
- Giet de hete bouillon bij je koud geworden papje. Doe dit in scheutjes want je moet goed kloppen anders krijg je klontjes.
- Zet de pan weer op het gas, roer zo nu en dan en laat het 10 minuten zacht gaar worden
- Hak de peterselie fijn en doe je pasteibakjes in de oven
- Warm de kip en champignons op in je ragout
- Roer in een kopje de eidooier los met een scheutje room. Roer dat door je ragout.
- Eventueel kun je het met peper en zout op smaak brengen
- Doe je peterselie door de ragout