Recept omelet gevuld met mascarpone en gerookte zalm

Categories Alle recepten, Ontbijt, Vlees en visPosted on

Zin in een luxe ontbijtje of luxe lunch? Deze omelet met mascarpone, zalm en broccoli is ontzettend lekker en binnen een kwartiertje tover je voor vier personen dit gerechtje op tafel.

Ingrediënten

  • 100 gram mascarpone
  • Twee eetlepels yoghurt
  • Een eetlepel citroensap
  • Een half bosje fijngehakte dille
  • Zes eieren
  • 100 ml melk
  • Een eetlepel boter ( geen margarine)
  • 150 gram gerookte zalm
  • Een stronkje broccoli
omelet

Bereiding

  • Kook of stoom de broccoli in een minuut of 7 (beet)gaar. 
  • Klop de mascarpone los met de yoghurt, citroensap en dille
  • Klop de eieren goed los met melk en wat zout en peper
  • Verhit de boter in de koekenpan. Zet het vuur niet te hoog en zorg ervoor dat je boter niet verkleurd
  • Giet de eieren in de pan en zet het vuur wat hoger
  • Schud licht met de pan terwijl de omelet gaart. Dit zorg ervoor dat de omelet luchtig wordt
  • Neem als de bovenkant bijna gaar is de pan van het vuur en leg hem op een bord
  • Verdeel de mascarpone over de helft van je omelet
  • Leg de zalm er losjes op
  • Doe er wat roosjes broccoli op
  • Erg lekker met geroosterd brood
Lees ook  Crèpe van kokosmeel met yoghurt en aardbeien