Recept Oosterse pindasoep

pindasoep

Zin in een Oosterse oppepper dan is deze pindasoep echt iets voor jou. Calorierijk is hij wel de voedingswaarde is 835 kcal per persoon. Er zitten 16 gram koolhydraten in. 

Ingrediënten

  • Een liter kippenbouillon
  • Twee pimentkorrels of kruidnagels
  • Eventueel een laurierblaadje
  • Een gepelde sjalot
  • 350 gram pindakaas
  • Een halve eetlepel sambal
  • 100 ml kokosmelk
  • Een bosje lenteuitjes
  • een half bosje grof gehakte bladselderij
  • 100 gram ongezouten grof gehakte pinda’s

Bereiding

  • Laat de bouillon met de piment, de laurier en de sjalot ongeveer 30 minuten trekken op een lage stand
  • Schep met een schuimspaan de kruiden en specerijen uit de bouillon
  • Roer de pindakaas, sambal en kokosmelk door de bouillon
  • Breng het weer aan de kook
  • Laat de soep tien minuten pruttelen
  • Serveer de pindasoep in kommen en bestrooi met de bosui, selderij en pinda’s

Geef een antwoord