Zelfgemaakte Oosterse pindasoep – Een eenvoudig en smaakvol recept

Categories Alle recepten, SoepPosted on
pindasoep

Oosterse pindasoep is een heerlijk en smaakvol gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Aziatische keuken. Het staat bekend om zijn rijke en romige textuur, gecombineerd met pittige en hartige smaken. Het is een populaire soep die vaak wordt geassocieerd met de Thaise, Maleisische en Indonesische keuken.

Dus heb je zin een Oosterse oppepper dan is deze pindasoep echt iets voor jou. Calorierijk is hij wel de voedingswaarde is 835 kcal per persoon. Er zitten 16 gram koolhydraten in. 

Oosterse pindasoep

De belangrijkste ingrediënten van Oosterse pindasoep zijn pindakaas, bouillon, kokosmelk, kruiden en specerijen. De pindakaas zorgt voor de romige textuur en geeft de soep zijn kenmerkende smaak. Kokosmelk voegt een subtiele zoetheid en romigheid toe, terwijl bouillon de basis vormt voor de hartige smaak. Kruiden en specerijen zoals gember, knoflook, chilipepers en citroengras worden vaak toegevoegd om de soep op smaak te brengen en een aromatische twist te geven.

Naast de basis-ingrediënten kan Oosterse pindasoep ook andere toevoegingen bevatten, zoals kip, garnalen, tofu, groenten of noedels, afhankelijk van de voorkeur en dieetwensen. Deze extra ingrediënten voegen extra textuur en voedingswaarde toe aan de soep.

Ingrediënten voor de soep

  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 2 uien, fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels geraspte gember
  • 2 rode chilipepers, fijngehakt (optioneel, voor een pittige smaak)
  • 6 eetlepels pindakaas
  • 800 ml kokosmelk
  • 1 liter groentebouillon
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels bruine suiker (optioneel, voor een beetje zoetheid)
  • Sap van 2 limoenen
  • Zout naar smaak
  • Optionele toppings: gehakte pinda’s, verse koriander, gesneden lente-ui
Oosterse pindasoep

Hoe maak je Oosterse pindasoep

  • Verhit de plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflook, gember en rode chilipepers toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
  • Voeg de pindakaas toe aan de pan en roer goed om het te laten smelten en mengen met de andere ingrediënten.
  • Giet de kokosmelk en groentebouillon in de pan. Roer alles goed door elkaar totdat de pindakaas volledig is opgelost en een glad mengsel ontstaat.
  • Voeg de sojasaus en bruine suiker toe. Roer opnieuw om alles goed te mengen.
  • Breng de soep aan de kook en laat het zachtjes sudderen gedurende ongeveer 10-15 minuten, zodat de smaken goed kunnen samenkomen.
  • Haal de pan van het vuur en roer het limoensap erdoor. Proef en voeg indien nodig zout toe naar smaak.
  • Serveer de Oosterse pindasoep warm. Garneer met gehakte pinda’s, verse koriander en gesneden lente-ui, indien gewenst.
  • Dit recept zou genoeg moeten zijn voor ongeveer 6 porties van Oosterse pindasoep. Geniet ervan met je familie en vrienden!
Lees ook  Rodekoolsalade met appel en kaneel

Geef een reactie