Recept parmaham met vijgen

Een lekker gerechtje wat je binnen tien minuten op tafel hebt. Een heerlijke zoute ham met vijgen.  De ingrediënten is op basis van vier personen.  Lekker als voorgerechtje of als tussendoortje.

Ingrediënten parmaham met vijgen

  • 350 gram parmaham. (Ongeveer 16 dunne plakjes)
  • Acht rijpe vijgen
  • Wat peper
  • Wat sla

Bereiding

  • Haal met een scherp mesje de vetrandjes van de ham
  • Schik de plakjes ham op vier borden of op een grote schaal. Doe dit tot het er mooi uitziet
  • Snijd de vijg in vieren. Je kunt ze helemaal doorsnijden zodat je losse stukken hebt, maar je kunt ook het onderste stukje niet insnijden. Je kunt er dan mooie bloemen van vouwen
  • Leg op ieder bord twee vijgen
  • Strooi een beetje peper over de vijgen en ham
  • Serveer alles op kamertemperatuur. 
  • Voor de garnering kun je eventueel wat rucola toevoegen
Lees ook  Tagliatelle met zalm