Recept pastinaaksoep

Pastinaak is een circa 20 centimeter lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. De wortel doet het heel goed in een stamppot en salade. Maar je kunt er ook een heerlijke pastinaaksoep van maken.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram pastinaak
  • 1 ui
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 1 eetlepel olie
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • 250 ml (groente)bouillon met minder zout
  • 4 blaadjes salie of wat peterselie
  • 100 ml halfvolle melk

Eventueel kun je je soep garneren met wat amandelschaafsel

 pastinaaksoep

Bereiding pastinaaksoep

  • Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de groente in plakken.
  • Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
  • Schil de gember en rasp hem fijn.
  • Fruit de ui in de hete olie glazig. Bak de gember en de komijn kort mee.
  • Voeg de pastinaak en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
  • Was de salie en knip een deel in reepjes.
  • Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdun de soep met de melk en maak hem op smaak met wat peper.
  • Verdeel de soep over 4 borden en garneer met wat kruiden zoals salie of peterselie
Lees ook  Rode kool soep met appel