Pastinaak is een circa 20 centimeter lang wortelgewas met een zoete anijsachtige smaak en een crème-witte kleur. De wortel doet het heel goed in een stamppot en salade. Maar je kunt er ook een heerlijke pastinaaksoep van maken.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gram pastinaak
- 1 ui
- stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel gemalen komijn
- 250 ml (groente)bouillon met minder zout
- 4 blaadjes salie of wat peterselie
- 100 ml halfvolle melk
Eventueel kun je je soep garneren met wat amandelschaafsel
Bereiding pastinaaksoep
- Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd de groente in plakken.
- Pel de ui en snijd hem in kleine stukjes.
- Schil de gember en rasp hem fijn.
- Fruit de ui in de hete olie glazig. Bak de gember en de komijn kort mee.
- Voeg de pastinaak en de bouillon toe en breng dit aan de kook. Kook de pastinaak in 10 minuten gaar.
- Was de salie en knip een deel in reepjes.
- Pureer de soep met een staafmixer glad. Verdun de soep met de melk en maak hem op smaak met wat peper.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer met wat kruiden zoals salie of peterselie