Recept perensalade met geitenkaas

Peer en geitenkaas is een goede combinatie. Deze salade is erg fris, snel te maken en ontzettend lekker.

Ingrediënten

  • 125 gram zachte, jonge geitenkaas
  • Een eetlepel room
  • Sla ( soort maakt weinig uit. Met waterkers is ook ontzettend lekker)
  • Een eetlepel gehakte peterselie
  • Twee eetlepels gehakte en geroosterde walnoten
  • Vier rijpe peren
  • Wat sap van een citroen
  • Twee eetlepels wittewijnazijn
  • Zes eetlepels olijfolie vierge
  • Drie eetlepels sesamzaad
perensalade

Bereiding

  • Prak in een kommetje de geitenkaas fijn
  • Meng de room, peterselie en waterkers erdoor
  • Voeg wat zout en peper toe ( naar smaak)
  • Zet dit mengsel in de koelkast
  • Halveer de peren vlak voor het serveren en verwijder de klokhuizen met een lepel
  • Besprenkel de holtes met citroensap en vul ze met het geitenkaasmengsel
  • Snijd de halve peren in tweeën. Leg de sla op een bord en besprenkel met met wat olie of dressing. Wat jij maar lekker vindt. Leg de peerpunten erbij en gooi er wat sesamzaad overheen.

Lees ook  Kaneelbroodjes maken doe je gewoon lekker zelf