Recept pesto van rucola en pecannoten

Categories Alle recepten, Borrelhapjes & snacksPosted on

Deze pesto is lekker als dip met rauwkost en knapperig brood of als pastasaus. Gemakkelijk te maken en zeker een week houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten pesto rucola

  • 60 gram jonge rucola
  • 7 gram bladpeterselie
  • 12 grote halve pecannoten
  • 2 grof gehakte teentjes knoflook
  • 1,25 dl extra vergine olijfolie
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Doe de rucola, peterselie, pecannoten en knoflook in de keukenmachine
  • Laat de machine draaien en giet er langzaam 1,25 dl extra vergine olijfolie bij
  • Voeg 35 gram geraspte Parmezaanse kaas aan toe en meng alles goed
  • Doe er een klein beetje zout bij
  • Schep alles in een goed gesteriliseerde pot
  • Doe aan de bovenkant een dun laagje extra vergine olijfolie
  • Sluit de pot goed af en bewaar hem maximaal een week in de koelkast
author avatar
Redactie