Deze pesto is lekker als dip met rauwkost en knapperig brood of als pastasaus. Gemakkelijk te maken en zeker een week houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten pesto rucola
- 60 gram jonge rucola
- 7 gram bladpeterselie
- 12 grote halve pecannoten
- 2 grof gehakte teentjes knoflook
- 1,25 dl extra vergine olijfolie
- 35 gram geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
- Doe de rucola, peterselie, pecannoten en knoflook in de keukenmachine
- Laat de machine draaien en giet er langzaam 1,25 dl extra vergine olijfolie bij
- Voeg 35 gram geraspte Parmezaanse kaas aan toe en meng alles goed
- Doe er een klein beetje zout bij
- Schep alles in een goed gesteriliseerde pot
- Doe aan de bovenkant een dun laagje extra vergine olijfolie
- Sluit de pot goed af en bewaar hem maximaal een week in de koelkast