Recept pesto van rucola en pecannoten

Deze pesto is lekker als dip met rauwkost en knapperig brood of als pastasaus. Gemakkelijk te maken en zeker een week houdbaar in de koelkast.

Ingrediënten pesto rucola

  • 60 gram jonge rucola
  • 7 gram bladpeterselie
  • 12 grote halve pecannoten
  • 2 grof gehakte teentjes knoflook
  • 1,25 dl extra vergine olijfolie
  • 35 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Doe de rucola, peterselie, pecannoten en knoflook in de keukenmachine
  • Laat de machine draaien en giet er langzaam 1,25 dl extra vergine olijfolie bij
  • Voeg 35 gram geraspte Parmezaanse kaas aan toe en meng alles goed
  • Doe er een klein beetje zout bij
  • Schep alles in een goed gesteriliseerde pot
  • Doe aan de bovenkant een dun laagje extra vergine olijfolie
  • Sluit de pot goed af en bewaar hem maximaal een week in de koelkast
Lees ook  Rabarber aardbeiencrumble