Recept pikante pompoenchutney

Categories Alle recepten, Hapjes en smeerselsPosted on

Pompoenen zetten we in Nederland bij de voordeur. Met een beetje haarlak erover om ze langer decoratief te houden. En als we er dan mee koken, blijft het bij pompoensoep. Probeer deze lekkere pompoenchutney ook eens!

Ingrediënten pompoenchutney

  • 500 gram pompoen (een vlezig, fruitig ras als Gele Centenaar of Rode van Etampes is zeer geschikt)
  • 300 gram uien
  • 150 gram rode paprika
  • 200 gram ananas
  • 75 ml appelsap
  • Een halve eetlepel kerriepoeder
  • Een halve theelepel gemalen koriander
  • Een halve theelepel cayennepeper
  • Een halve theelepel zwarte peper
  • Een halve theelepel gemalen komijn
  • 30 g zout
  • 2 laurierblaadjes
  • 180 gram geleisuiker,
  • 1,8 dl appelazijn
  • 8 schone potten
pompoenchutney

Bereiding

  • Snijd de pompoen in parten, verwijder de schil en pitten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Snipper de ui, maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukken.
  • Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees klein.
  • Weeg de benodigde hoeveelheden af.
  • Breng groente, fruit, appelsap en specerijen aan de kook en laat het geheel 20 minuten zachtjes koken.
  • Roer geregeld door.
  • Verwijder de laurierblaadjes en roer de geleisuiker en de appelazijn er door.
  • Laat geheel nog 8 minuten onder geregeld roeren koken.
  • Breng de chutney nogmaals op smaak en vul dan de gesteriliseerde potten met het kokend hete mengsel.
  • Sluit de potten goed af en zet ze minuten 5 minuten ondersteboven. Bewaar ze donker en koel.
Lees ook  Recept melanzane alla parmigiana