Recept pindakaas bananenbrood

Categories Alle recepten, Bakken, KeukenPosted on

Eerder lieten we al een basisversie zien van bananenbrood. Om te laten zien dat je er eindeloos mee kan variëren een andere variant, namelijk met pindakaas!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 16 gewone dadels (10 medjoul dadels)
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels honing ( let op dit is niet vegan)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Sap van een halve citroen
  • eventueel: pinda’s of andere noten en/of rozijnen en amandelschaafsel voor bovenop

Is pindakaas wel gezond?

Ja, pindakaas is zeker niet ongezond. Zolang je maar ”echte” pindakaas neemt zonder suiker. Ze bevatten eiwitten, onverzadigde vetten en mineralen en verder gezonde stoffen zoals vitamine E, kalium, magnesium en zink. Wat dat betreft zijn ze gezond en kun je pindakaas ook eten als je wilt afvallen.

bananenbrood

Bereiding

  • Warm de oven voor op 175 graden.
  • Mix de dadels en de bananen tot een goed mengsel.
  • Doe daarna de rest van de ingrediënten erdoor en mix dit weer.
  • Vet je cakevorm in met boter of kokosolie, tenzij je een siliconen vorm hebt zoals ik.
  • Doe daarna het beslag in de vorm, doe bovenop eventueel amandelschaafsel en bak het in 35 tot 40 minuten klaar.
  • Laat de cake nog voor 10 minuutjes afkoelen, anders kan die uit elkaar vallen. En dat willen we natuurlijk niet!
Lees ook  Mosselen recept op traditionele wijze