Deze schattige pinguïns worden ongetwijfeld enthousiast ontvangen als je ze op tafel zet of als je kind ze meeneemt naar het kerstdiner. En het leuke is dat ze nog gezond zijn ook.
Ingrediënten voor 10 pinguïns
- 20 zwarte olijven
- 10 mini bolletjes mozzarella
- 2 wortels
- Sateprikkertjes
- Eventueel rode peper

Bereiding mozarella pinguin
- Je begint met de voetjes van de pinguïn. Snijd dunne plakjes van de wortels. Haal er dan een klein hoekje uit zodat de voetjes meer op voetjes lijken.
- Bewaar de stukjes die je eruit snijdt, dit worden straks de neusjes.
- Prik een mozzarella bolletje aan een prikkertje en prik dit op de voetjes. Het lijfje is nu ook af.
- Halveer 10 olijven, dit zijn de vleugeltjes. Lust je geen olijven dan kun je ook blauwe druiven gebruiken.
- Leg de halve olijven tegen de mozzarella aan.
- Maak de driehoekjes die je uit de wortel hebt gesneden iets kleiner (neusjes) en steek deze in de olijf.
- Zet het hoofdje op het lijfje en je bent klaar
- Wil je een rood puntmutsje dan kun je het puntje van een rode peper gebruiken. ik adviseer dit niet te doen bij kinderen
