Recept Pompoencake

Heb je een pompoen gekocht en weet je niet wat je er allemaal mee kunt? Soep maken kan, maar je kunt ook een heerlijke pompoencake maken.

Ingrediënten pompoencake

  • 120 gram amandelmeel
  • 180 gram geroosterde pompoen
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eletlepel agavesiroop
  • 1 vanillestokje
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepel pompoenpitten
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 kleine theelepel zeezout
  • cakevorm van ongeveer 15 cm

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd daarna de pompoen in blokjes en leg ze op de bakplaat met een klein beetje kokosolie erover. Zet het nu voor 40 minuten in de oven.

2. Daarna mix je de pompoen samen met de agavesiroop, eieren, kokosolie en en de inhoud van 1 vanillestokje (vanillestokje met de punt van een mes in de lengte open splijten en de inhoud (het merg) er uit schrapen).

3. Doe nu de inhoud wat in de blender zit in een grote kom en voeg er de overige ingrediënten bij. Even goed doorroeren!

4. Vet nog even je cakevorm in met wat kokosolie of boter (bij een siliconenvorm hoeft dit niet) en doe daarna het mengsel in de vorm en bak in 45 minuten gaar!

Lees ook  Gefermenteerde groenten met een friszure smaak. Hoe maak je Kimchi?