Pompoensoep is en lekker herfstsoepje. Al kun je tegenwoordig pompoen ene groot deel van het jaar kopen. Met deze ingrediënten maak je een pan pompoensoep voor ongeveer zes personen. Veel werk is het maken niet. Binnen een half uurtje ben je wel klaar.
Ingrediënten
- een kleine oranje pompoen
- twee eetlepels olie
- een gesnipperde ui
- een teentje fijngehakte knoflook
- een eetlepel vers geraspte gember
- een theelepel gemalen komijn
- een theelepel koriander
- een liter groentebouillon
- zout en wat versgemalen peper
- drie eetlepels fijngehakte peterselie
- optioneel: 4 eetlepels Griekse yoghurt
Bereiding pompoensoep
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder alle pitten en draden
- Snijd daarna je pompoen in blokjes. De schil kun je laten zitten
- Doe olie in de soeppan en fruit de ui en knoflook tot hij glazig is
- Bak de gember, komijn en koriander mee tot het begint te ruiken
- Voeg de pompoen en de bouillon erbij
- Breng alles al roerend aan de kook en laat het dan zachtjes doorkoken
- Pureer je soep met een staafmixer en breng het eventueel op smaak met wat zout en peper
- Schep je soep in mooie kommen en strooi de peterselie over je soep. Schep er eventueel nog een lepel Griekse yoghurt door.