Recept prei quiche

We kennen allemaal de klassieke quiche Lorraine. Maar er zijn nog zoveel meer varianten op deze hartige taart te bedenken Deze quiche van prei is lekker hartig.

Ingrediënten prei quiche

  • 100 gram koude boter
  • 200 gram bloem ( Bij intolerantie glutenvrije bloem)
  • Vier eieren
  • Wat zout en peper
  • 400 gram prei
  • Twee eetlepels olie
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Optioneel: vier eetlepels ongezouten cashewnoten
prei quiche

Bereiding

  • Vet een taartvorm in met een uitneembare bodem. Ik heb zelf een met een doorsnee van 20 cm gebruikt. Het invetten doen je met een beetje boter. Bestuif de vorm daarna met bloem.
  • Kneed 200 gram bloem, 100 gram boter in blokjes, een ei en een halve theelepel zout met de deeghaken van een mixer. Het laatste stuk doe je gewoon met de handen.
  • Rol de helft van het deeg uit. Bestuif eerst wel je werkblad met bloem, want anders blijft het plakken. Leg het in de bakvorm. Je lap moet ongeveer een doorsnee hebben van 24 cm. Dan kun je meteen een mooie rand maken van je quiche.
  • Prik een paar keer met een vork in het deeg. Zet daarna je bakvorm in de koelkast.
  • Ondertussen maak jij de prei schoon en snijd de prei in dunne ringen
  • Verhit de olie en bak de prei ongeveer vijf minuten. Dit is ook het moment waarop je er wat zout of peper bij kunt doen.
  • Verwarm de oven op 200 graden ( elektrisch) of 175 graden ( hetelucht).
  • Kluts drie eieren met de geitenkaas
  • Het deeg kan uit de koelkast. Leg dan wat bakpapier op je deeg en leg er bakbonen op. Bak de bodem 15 minuten in de oven.
  • Ondertussen rasp jij de Parmezaanse kaas.
  • Je hebt nog deeg over en daar kneed je de kaas doorheen. Je krijgt dan kruimeldeeg
  • Haal de bakvorm uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen
  • Verdeel de prei over de bodem en schenk het eier-geitenkaasmengsel over de prei
  • Gooi het kruimeldeeg over de prei
  • Bak de quiche ongeveer 40 minuten
  • Wil je er cashewnoten op? Hak die dan fijn en strooi ze ongeveer vijf minuten voor je de quiche uit de oven haalt over de quiche.
Lees ook  Recept Oosterse pindasoep