Recept Quiche Lorraine

De klassieke quiche lorraine, hoe maak je die? Een lekkere hartige taart.  De meest bekende quiche is de Quiche Lorraine, waarbij spek en kaas de hoofdingrediënten vormen. Wij verklappen je het recept van chef-kok Herman den Blijker.

Ingrediënten Quiche Lorraine

  • Twee eieren
  • Twee eidooiers
  • 250 gram melk
  • 250 gram room ( slagroom)
  • Zwarte peper uit de molen
  • Nootmuskaat
  • Een rol bladerdeeg
  • 250 gram geraspte kaas ( Gruyere of oude kaas)
  • 250 gram gerookt spek ( in blokjes gesneden)
Quiche Lorraine

Bereiding

  • Verwarm de oven voor 0p 180 graden
  • Kluts de eieren in een metalen schaal, doe de eidooiers erbij.
  • Doe de melk, slagroom, peper en de nootmuskaat erbij en kluts het goed
  • Druk het bladerdeeg in een bakvorm en prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg
  • Leg op de bodem van het bladerdeeg een stuk bakpapier en leg daar de erwten op
  • Zet de vorm 15 minuten in de oven en bak deze af. Om te  voorkomen dat je bladerdeeg gaat rijzen kun je er speciale bakbonen opleggen, maar je kunt ook 450 gram erwten gebruiken. De erwten kun je altijd nog een keer gebruiken
  • Haal na 15 minuten de vorm uit de oven.
  • Doe de spek en de kaas in de vorm en vul deze ongeveer voor driekwart met je eiermengsel. Zet de vorm 10 minuten in de oven.
  • Vul na tien minuten het gerecht bij met de rest van je eiermengsel. Als het goed is is je vorm dan goed gevuld.
  • Zet de vorm daarna weer in de oven. Na 45 minuten is de kort wel goudkleurig geworden
Lees ook  Tomaten-groentesoep zonder pakjes en zakjes

Eet smakelijk!